diumenge, 7 d’octubre de 2007

Mundial de Rugby

Curiosament aquests dies, he descobert pels foros, molts de triatletes afeccionats a aquest esport, amb poca tradició al nostre païs, però amb molta al costat nostre, els nostres veïns francesos, que ahir dissabte van gaudir d'una de les victòries més importants del rugby , ni més ni menys, que guanyar a la selecció neozelandesa, coneguda per tots com els All blacks ( encara que ahir no anaven del tot de negre ).


La reacció dels francesos davant el desavantage de 3-13 va ser èpica, i finalment van poder guanyar el partit per un resultat 20-18, fent fora del Mundial a la màxima favorita.
És d'admirar el respecte que tenen les aficions rivals durant els partits, animant cadasqu al seu equip, i quan s'acaba aplaudint a tothom, independenment del resultat del seu equip.....altres esports n'haurien d'aprendre, i ja sabeu de què parlo...Igual que el dia que la selecció de futbol va guanyar el Mundial, segurament Nicolas Sarkoy deu estar pensant a hores d'ara, en instaurar el dia 6 d'octubre com a festa nacional a França, després del 14 de juliol........bien sûr !!!
Què passaria si un dia un ciclista d'aquest país arribés als Champs Elysées de París vestit amb el maillot jaune? No m'ho vull ni imaginar.......de moment, hauran d'esperar uns anys encara.
A pesar de la derrota dels neozelandesos, sempre podrem gaudir d'un dels moments més espectaculars que ens ofereixen....la Hakka !!!

3 comentaris:

Kennet Bryle ha dit...

Hola bones,

Un drama. Quin drama!!!!

Els All blacks arribaven al Mundial com a grans favorits. No perdien un partit oficial des de juny de 2004, havent guanyat 26 partits internacionals seguits i aixecant 3 de les últimes 4 edicions del Tres Nacions (torneig que enfronta a SudÀfrica, Austràlia i Nova Zelanda)...els 3 monstres de l'hemisferi sud, conjuntament a Argentina.

El millor equip del món haurà d'esperar 4 anys més per tornar a intentar a guanyar la Copa Webb Ellis, cosa que no aconsegueix des de la 1a edició de 1987. El Mundial se jugarà a NZ, factor favorable o pressió afegida?

Només dir-vos que només davant Escòcia, a la primera fase, van realitzar la Haka O Pango (considerada molt més agressiva que l'habitual Haka Ka mate).

Salut i All Blacks forever!!!!!!

HAKA KA MATE

Líder:
Ringa pakia! (copeja les mans als musles)
Uma tiraha! (infla el pit)
Turi whatia! (Dobla els genolls)
Hope whai ake! (continua amb la cadera)
Waewae takahia kia kino! (copeja el terra amb els peus el més fort que pugues)

Tots junts:
Ka mate, ka mate (puc morir, puc morir)
Ka ora, ka ora (puc viure, puc viure)
Ka mate, ka mate (puc morir, puc morir)
Ka ora, ka ora (puc viure, puc viure)
Tēnei te tangata pūhuruhuru (aquest és l'home pelut**)
Nāna nei i tiki mai whakawhiti te rā (Que va portar el sol i el va fer brillar)
Ā upane, ka upane (Un pas amunt, un altre pas amunt)
Ā upane, ka upane (Un pas amunt, un altre pas amunt)
Whiti te rā, hī! (El sol brilla)

** Home pelut, en la cosmovisió maorí equival a valent.

Anònim ha dit...

adult anthro stories Blog super, everything would be different! Thanks for the post, and this issue zabavno Content is interesting, learned a lot. I recommend everyone to read. Quite strange material you provide to us fantastic! ... Interestingly, and cognitive, and will have something on this subject? I NRA) is a good idea.

Anònim ha dit...

dick armey decided to help and sent out a post in the soc. bookmarks. hope to rise in popularity Well done! decided to help and sent out a post in the soc. bookmarks. hope to rise in popularity STUDY theme! The author, and you are out of town? Blog is excellent, plenty to like! Smoothly write, young man, and I still can not go, sloppy somehow beyond the text from the pen I think this is correct with time. Smoothly write, young man, and I still can not go, sloppy somehow beyond the text from the pen I think this is correct with time.