dijous, 1 de novembre de 2007

Marató Nova York


Diumenge vinent, dia 4, es celebra la Marató de Nova York, que com cada primer diumenge de novembre, recorrerà els carrers d'aquesta gran ciutat.

Els gairebé 90.000 participants sortiran d'Staten Island, i cop creuat el pont de Verrazano ( una de les grans imatges d'aquesta marató) enfilaran fins el barri de Brooklyn, Queens, passant a la illa de Manhattan pel pont de Queensboro al km ja 25. Tornaran a sortir de la illa per anar al Bronx, girar un cop més cap a la illa de Manhattan, Harlem i finalment ja cap al km 36 ja entraran a central Park, que és on està ubicada la meta.

Un d'aquests participants serà el nostre amic Ferran Heredia...molta sort Ferran, sabem que ho faràs molt bé !!!

Com cada competició d'aquesta magnitud, els dies previs les apostes pels guanyadors fan que hi hagi un gran ventall de candidats a la victòria final. Aquest any, aquesta marató gaudirà de la presència d'uns quants d'ells, com el guanyador de la darrera edició, l'any 2.006, el brasiler Marilson Gomes dos Santos, que no ho tindrà gens fàcil per revalidar el títol davant de noms tan destacats com Martin Lel ,Rodgers Rop, Stephen Kioroga, els tres de Kenya, el marroquí Abderrahim Goumri, Hendrick Ramaala, de Sudàfrica, Stefano Baldini, l'incombustible italià i campió olímpic a Atenes.
En canvi, en categoria femenina, jo em decanto per una tripleta que pot ser la guanyadora, encara que reconec i de tots es sabut, que és molt ariscat fer apostes en aquest tipus de competició. Jo em decantaria per tres aspirants, la britànica Paula Radcliffe, que ha retornat a la alta competició després de seu període maternal, la defensora del títol de l'any passat Jelena Prokopcuka, i la keniata Catherine Ndereba. Diumenge a mitja tarde sabrem definitivament com ha anat tot.

Aquest any, la federació d'atletisme nordamericana, ha triat aquesta marató, per fer la selecció nacional masculina que representarà al seu país als propers JJOO de Pekín 2.008.

Ah, i si teniu a algun amic que corri a Nova York diumenge, recordeu-li que la nit del dissabte al diumenge, als Estats Units retrasen una hora el rellotge.....no fos que arribés massa d'hora !!!

Molta sort Ferran !!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament, de les tres que has nomenat...,dificil decisió a l'hora d'apostar.
R

Byk ha dit...

Nova York és a la Marató el que Kona és a l'ironman no?? O sigui que aquesta algun dia s'ha de correr si o si!!

Anònim ha dit...

Bueno, ja sabem qui ha estat la campiona..
Quina pena no haver fet una "porra"...
R