divendres, 20 de març de 2009

Biodiversitat


La paraula biodiversitat és refereix a la variabilitat d'organismes vius de qualsevol font, inclosos, entre altres coses, els ecosistemes terrestres i marins i altres ecosistemes aquàtics i els complexes ecològics dels que formen part....però precisament d'aquest tipus no en volia parlar jo precisament, encara que alguna cosa hi tingui a veure.

Em volia referir a que, aquests dies, segons per quins llocs o carreteres que entrenem en bicicleta, podem comprovar com les autoritats competents d'aquella via, estan començant a netejar de manera òptima baix el meu punt de vista, les cunetes de les carreteres. Acostant-se al períodes de l'any més càlids, la neteja aquests dies fa que quedi al descobert tota mena de biodiversitat que molts de nosaltres, més d'un cop ens ha fet girar el cap.

Plàstics, llaunes de refresc, botelles de vidre, botelles de plàstic amb un sospitòs color groguenc ( encara dona voltes la llegenda del camioner que no para ni per fer les seves necessitats ), papers, puntes de cigarret, algun que altre cadàver d'animal que no va tenir sort i que segons d'on bufa el vent ja el comences a notar d'una hora abans, tot això barrejat amb quasevol tipus de matolls, arbusts o males herbes que fan que es confongui tot dins d'un mateix entorn.

També tenim altres espècies dins d'aquesta biodiversitat, i que són història viva dels vorals de les nostres carreteres: rodamóns, aquests personatges curiosos que sempre solen anar sols, però acompanyats també d'una gran motxilla, o d'alguna mena de carret on vés a saber que porten alli dins. Que dir també d'aquelles senyoretes que amb poca roba, i ensenyant mitja cuixa i altres parts, semblen estar fent auto-stop ja faci fred o calor..........i sempre havent-hi cotxes disposats a aturar-se per si necessiten alguna cosa ;).

I nosaltres què ? tampoc ens escapem d'aquesta biodiversitat. Tots ben guapets per la nostra sortideta dels diumenges, o quasevol estona que puguem esgarrapar entre setmana, ben llustrosos, imitant algun cop als bons, o sigui aquells que surten per la TV, i si no, lluint les nostres armes o màquines entre els assistents, per veure qui va a la última, que si he rebaixat 100 gr. en una peça del material no sé quin..., que si m'han dit que esta forquilla no sé què....., que si aquests frens són millors perquè ho diu una revista.......que si aquestes sabatilles són millors perquè et fan suar menys.....que si aquest casc és millor perquè ara el porta no sé qui.........que si.....................com diria un vell amic : ...Vaja Fauna !!!!