dissabte, 5 de desembre de 2009

Fauna diversa al gimnàs


En els meus anys de pràctica esportiva, un dels llocs per on sempre algun que altre cop per setmana he pul.lulat, ha estat el gimnàs.

En tots aquests anys he estat en quatre de diferents, encara que en un només d'alguna manera espontània o puntual, però puc dir que tots, i no m'equivocaré de molt, tenen en comú la gran varietat de fauna que hi habita en ells. Gran, variada i diversa.....com una gran mostra de la població que ens envolta.

Els "musculman", aquells que porten samarretes dues talles menys per a que se'ls marqui cadasqun dels músculs que composa el seu cos ( quan a la resta, ben just se'ns marca dos o tres, no molts més). Aquests són els mateixos que sempre estan davant de l'espill, i que abans de mirar-se, mirent de reüll a la resta de la sala a veure si algún els està mirant quan van a mirar-se.

Els que el metge de capçalera els ha dit que haurien d'apuntar-se a un gimnàs, i que fent-los cas, els veus que comencen bé la primera setmana, i a la segona, els dilluns perquè és dilluns, els dimecres perquè juga el Barça i els divendres perquè...........és divendres, apareixen ben just un o dos cops per setmana i amb l'angle que tenen ja els veus d'una hora lluny que duraran poc.

Elles, si, si, elles també hi són per allí. Les que la genética ha estat benèvoles amb el seu cos, les veus que com a perdius en zel van d'un costat a l'altre de la sala, ara xerrant amb aquell, ara mirant-se a l'espill. Ep, al culpa no és només d'elles, els voltors també hi col.laboren, triant "casualment" sempre aquelles màquines envoltades de perdius. Les que la genètica les ha traït no tenen tanta sort amb aquesta companyia, i lluiten com a desesperades amb màquines rares, i de difícil pronunciació....esperant que la bàscula vagi sempre.....cap avall.

Tenim també als nostres amics i veins immigrants, els quals jo faria especial encís amb els que provenen de l'Est. No n'hi ha cap que faci menys de 1,80 m d'alçada, i curiosament tendeixen la majoria a biotipus d'armaris empotrats, treballant bàsicament només un parell o tres d'exercicis els quals els faci relluïr bàsicament pit i braç (cames, abdominals i ja no cal dir res de l'escalfament i estiraments no entren dins les seves rutines, potser per ignorància o potser perquè.....no cal, amb pit i braç ja en tenen prou).

No ens hem d'oblidar tampoc dels simpàtics jubilats....si, si, aquells/es que quan agafen una bicicleta estàtica a un ritme que ja voldria Piraña ( Verano Azul ), s'apoderen d'ella més estona del que tu calcules més o menys, que al final sempre sol ser tres cops més del que pensaves. Però bé, se'ls pot entendre, com deia fa uns anys un anunci de TV de la Generalitat (si mal no recordo), on deia....estan molt ocupats !!!.

I ja per acabar, també no em deixo aquella espècie inclosa dins d'aquesta diversitat, la qual es dedica mentre aixeca pesos i altres aparells a contemplar, analitzar i fins i tot a crear idees preestablertes sobre persones, que ni coneix ni comparteix, simplement coincidint en el temps i en el lloc.....i que com diria un bon amic, més entrenar i menys xafardejar. Evidenment, qui firma li ha tocat incloure's dins d'aquesta darrera espècie.....per lo qual, també forma part de tota aquesta fauna.

Menys mal, que al final, i mirant-ho bé.....a tots els uneix el mateix...i no precisament com els que sempre diuen: -el dilluns m'apunto !!!

1 comentari:

jag75 ha dit...

bona descripció joan marc, molt bona i t´ho dic jo que vaig a bcn i veig coses molt paregudes :)