dilluns, 8 de novembre de 2010

Gràcies Haile
Mai en la vida havia vist a l'atleta Haile Gebrselassie (Etiòpia, 1973) tan serio com avui per TV, anunciant en roda de premsa la seva retirada definitiva coma atleta professional. I em resulta estrany, perquè sempre s'havia caracteritzat pel seu ampli somriure i caràcter afable amb tothom, i com no, per les seves excel.lents capacitats per córrer.

Encara recordo, no farà molts anys, quan vaig tenir l'oportunitat de poder saludar-lo personalment quan va venir a participar, i guanyar, a la Mitja Marató de Granollers. Amb una paciència infinita amb tothom que volia fer-se la foto de rigor amb ell ( aquell dia no portava jo la càmera), i poder creuar tres simples paraules d'afecte i admiració. És d'aquelles persones, qu el veus i saps que és gran, molt gran...

Atleta que ho ha guanyat tot, i que segueix tenint per molt de temps crec, el record del món de la distància en Marató, en 2:03:59 h (Berlín, 2008). Us imagineu fer 42 sèries de 1.000 a 2'56'' totes les sèries ??

Diumenge, a la marató de Nova York, es va haver de retirar per problemes físics, veient suposo que el cos ja ha dit prou per aquest petit atleta, i així ho ha anunciat avui mateix.

Se'n va un dels grans, però l'atletisme mundial està amb deute amb ell....gràcies Haile.